Blues pentru hidrantul roz,  Poezie

Scrisoare de rămas bun și drumul eliberator spre lumea de dincolo de noi

„Nu credeam să-nvăţ a muri vrodată…”
Odă (în metru antic) – Mihai Eminescu

aș vrea să-ți scriu despre vântul care îmi dă târcoale și care suflă puternic și ciudat și rece – poate e apropierea morții îmi șoptea cineva– și cum mi-a flendurit trupul de carne și cum  m-a golit de lumină mai ales și cum nu mai am puterea să mă împotrivesc și cum am obosit și cum am renunțat să mai lupt pentru mine nici nu mai are rost să-ți mai spun și despre durerea care îmi străbate mușchii ca un piron înroșit în foc și cum oasele picioarelor se chircesc cât e noaptea de lungă și cum oasele toate se albesc de-atâta suferință asta știi deja și nici nu-ți folosește „pe iele prinde-le-om /cu cuțit de aramă răni-le-om /cu mătură de busuioc mătura-le-om /cu năframă roșie lega-le-om. /ca să nu rămâie, /cât un grăunț de mac /în nouă zeci și nouă despicat” sau cum mă simt abandonat în vântul sorții mai rău ca o frunză purtată de râu până putrezește poate într-o noapte am să-ți spun despre sunetul rece al lacrimilor fierbinți care mi se preling pe față pe sub bărbie ca să mă lovească apoi cu putere în piept ca niște schije de fier și cum pieptul îmi e plin de găuri și răni și cum rămân fără aer și mă sufoc ca într-un coșmar nefiresc cu umbre drapate pe uși și pereți dar și cum ele îmi spală praful rău adunat în ochi aș mai vrea să-ți scriu și despre întunericul nopții din singurătatea mea care mă cotropește parcă cu ură nopți fără harul lunii și fără îmbrățișări și despre urletul de lup vreau să-ți mai scriu cum izbucnește și se înalță din mine ca să cutreiere mut casa și grădina și sufletele celor dragi și morți ți-aș scrie după cum vezi dar se pare că fata aceea despre care ți-am tot vorbit a renunțat și ea și s-a stins… o. de-ar știi cât mi-am dorit s-o mai întâlnesc și să-i spun că suntem încă vii dar mai ales  că ne iubim aș mai vrea să-i spun că nepământesc de mult ne iubim: ce prost ești mi-a zis ea într-o noapte pe stradă și încă mai plâng și încă îi mai simt buzele pe gât

tot mai des îmi vine să mă întind în patul în care a murit mama să mă desprind din vis și de pământ și să înalț spre o altă lume sigur mai bună decât cea de aici între timp cineva a aprins o lumânare la căpătâiul meu și nu am apucat să văd cine e doar lumina ei mai e prezentă acum: aripi de fluture cu miros de tămâie și smirnă flacăra de la căpătâi

5 comentarii

  • Ana-Maria Ieftimie

    Foarte tristă scrisoarea dvs. Sper să fie doar un text literar, este o durere frumoasă, are har artistic, dar seamănă prea mult cu scrisorile sinucigașilor. Vă rog să-mi scuzați limbajul frust, dar nimic din lumea asta nu merită un astfel de gest, indiferent ce v-ar motiva. Credeți-mă că deja nu vă mai aparțineți și că aveți obligația să scrieți, e păcat să se piardă atâtea lucruri pe care le puteți crea. Ați fost dăruit și totodată și obligat să duceți până la capăt această menire. Fiți bărbat! Restul lucrurilor se vor rezolva de la sine.
    Vă doresc multă sănătate, putere de muncă și poftă de viață.

    Cu tot respectul cuvenit,
    Prof. Ana-Maria Ieftimie

  • Sofia Constantin

    E prea tristă pentru mine. Foarte frumoasă dar mult prea tristă. Sper și eu ca și doamna profesoară că e vorba de un text literar.
    Multă sănătate și succes,
    Sofia

  • Maria Marica

    Tristă scrisoare.
    Vreau s-o consider doar ca o lucrare literară, dar din păcate știind câte ceva despre tine , îți înțeleg atât durerea trupească precum și pe cea sufletească.
    Ai harul divin ca din tot ce viața îți aduce și îți ia să scrii poeme uneori optimiste , alteori destul de sinistre.
    Așa sunt scriitorii , din bucurii și din dureri reuseșc să transmită cititorilor un altfel de trăiri .
    Multă sănătate si putere de-a scrie cât mai mult, dar cu optimism! Viața este nedreaptă uneori, dar tot timpul trebuie dă ne gândim la ziua care vine cu răsăritul soarelui si să ne agătăm de speranța că totul va fi bine!
    Maria Marica Sima

  • Ioana Marin

    Doamne ce scrisoare… nu credeam că apuc să citesc ceva atât de trist și sper și eu să fie doar literatură. Chiar trebuie să fie literatură.
    Poemul mi se pare fantastic, felicitări pentru acest poem domnule Petre Ioan Crețu. Păcat că v-am descoperit atât de târziu ca poet, eu vă știam doar ca ziarist, pe când scoteați la Călărași Semnal din Sud…
    Promit că voi intra zilnic pe site-ul dvs. pentru a vă citi, pentru momentul de frumos zilnic.
    Vă doresc multă sănătate și viață lungă.

    Așa să vă ajute Dumnezeu,
    Ioana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *