Blog,  Poezie

Festivitatea decernării premiilor Filialei București – Poezie a Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2020 – Video

Pe 15 decembrie a avut loc concertul inaugural al „Societății Filarmonice Române”, sub bagheta lui Eduard Wachmann, tot pe 15 decembrie a debutat poetul Geo Dumitrescu. Dar pe 15 decembrie s-a născut Nero, a murit Walt Disney sau se serbează.
Pe 15 decembrie 2021 s-a înfăptuit cea de cincea mea mare bucurie care mi s-au întâmplat după copilărie, adică trei copii (Diana Maria, Alexandra Maria și Ștefan Ioan), un nepot (Andrei Ștefan), am primit premiul Cartea anului 2020, din partea Filialei București – Poezie a Uniunii Scriitorilor din România. Cu adevărat mă simt împlinit ca poet odată cu primirea acestui premiu. Un vis, întrerupt brusc în 83, mi s-a împlinit acum la sfârșitul vieții.
Vă voi prezenta un fragment video de la festivitate:

Despre acest eveniment domnul Horia Gârbea, președintele Filialei București – Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, a postat pe Facebook:

„Juriul alcătuit din Daniel Bănulescu, Horia Gârbea, Bogdan Ghiu și Vasile Poenaru a hotărît acordarea premiilor anuale ale Filialei București-Poezie, în temeiul Statutului Uniunii Scriitorilor, Anexa 9, art. 6, după cum urmează:

Se acordă premiul OPERA OMNIA pe anul 2020 doamnei Passionaria Stoicescu.

Se acordă premiul „Mariana Marin” pentru Cartea Anului 2020 doamnei Maria Postu pentru volumul Borne, Editura Școala Ardeleană.

Se acordă premiul „Ioan Flora” pentru Cartea Anului 2020 domnului Petre Ioan Crețu pentru volumul Recviem pentru o roată bolnavă mintal, Editura Neuma.

Se acordă premiul „Cristian Popescu” pentru Cartea de debut a Anului 2020 doamnei Iulia Nicolau pentru volumul Metamorfoze și câteva păreri, Coresi Publishing House.

Premiile au fost decernate la sediul Uniunii Scriitorilor din România, miercuri 15 decembrie 2021, cu prezența exclusivă a juriului și laureaților, din motive de siguranță sanitară.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *