Blog

Edward. Jurnalul unui hamster

Am citit de curând o cărticică haioasă dar s-a dovedit a fi și profundă, „Edward. Jurnalul unui hamster”, scrisă de frații Ezra Elia și Miriam Elia.

Miriam Elia: „MIRIAM ELIA şi fratele ei, Ezra Elia, au fost cândva mândrii posesori ai unui hamster neobişnuit de ursuz, pe nume Edward. Hamsterul a murit de ceva timp, dar a lăsat o urmă apăsată în sufletul lor comun, fiindcă a fost singura fiinţă de care cei doi au încercat vreodată să aibă grijă. De la moartea lui Edward, Miriam şi Ezra au devenit peste măsură de egoişti şi de nefericiţi, iar acum duc o viaţă retrasă, a cărei linişte e perturbată doar de stilourile cu care scriu şi desenează.”

E bine s-o citiți.

Se pare că această cărticică este scrisă chiar de hamsterul Edward, așa cum recunosc și frații Elia: „ Tradus din hamstereza originală, iar prefața este semnată de Doctor M. E. Rodenstein, specialist în lingvistica și filozofia hamsterilor, la Universitatea din Mausachusetts, 2012”

Lăsând gluma la o parte, cartea este foarte interesantă și se adresează în special copiilor trecuți de 30 de ani. Când o citește un copil la peste 60 de ani, așa cu am făcut eu, nu poți decât: sunt Petre și sunt și eu un hamster.

Dacă nu găsiți cartea am să pot să o împrumut prietenilor.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *