Basme

Hansel și Gretel – Fraţii Grimm | Video, desene animate

Se spune că a fost odată, dacă nu ar fi fost acum nu v-aș mai povesti. Așadar se spune că a fost odată un tăietor văduv și care avea doi prichindei, Hansel și Gretel, și trăiau împreună într-o căsuță aflată undeva la marginea pădurii. Cum tăietorul de lemne trebuia să muncească foarte mult ca să asigure hrana pentru toți, mai ales că el tăia lemnele cu toporul, în vremea aceea încă nu se inventase drujbele, s-a gândit să se însoare care să aibă grijă de copii, să facă mâncare și curățenie în casă. Așa că omul nostru s-a însurat, doar că a nimerit o femeie rea și vicleană și căruia ura toți copiii din lume, așa că s-a gândit să-i rătăcească în mijlocul pădurii. Așa că într-o noapte l-a convins pe tatăl copiilor să-i ducă în pădure pentru că nu mai avea ce să le dea să mănânce și că bunul Dumnezeu va avea grijă de copii.

Hansel, care era un băiețel foarte inteligent a auzit discuția și și-a strâns un buzunar de pietricele. Cum s-a făcut dimineață mama vitregă le-a dat câte o felie de pâine și i-a dus foarte departe, în mijlocul pădurii și i-a lăsat acolo, doar că Hansel a presărat în urma lor pietricelele din buzunar, așa că au reușit să ajungă înapoi acasă.

După un timp femeia cea rea iar le-a dat copiilor câte o felie de pâine și cum de data asta i-a luat pe copii prin surprindere, Hansel nu a mai avut pietricele așa că a presărat în urmă firimituri de pâine pe care păsările pădurii le-au mâncat. Așa că Hansel și Gretel nu au mai reușit să ajungă acasă și au tot rătăcit prin pădure până a dat de o casă de turtă dulce. Aici locuia o vrăjitoare căreia îi plăcea să mănânce carne de copil. Doar băiețelul nostru foarte deștept, Hansel, reușește cumva s-o arunce pe baba vrăjitoare în cuptor, așa că vrăjitoarea a murit arsă în cuptor.
Copiii noștri au umplut doi desagi cu alimente și lucruri de mare valoare și după mai multe peripeții ajung acasă. După ce copiii au răsturnat cele două desăgi pe masă și când a văzut tatăl lor câte bogății au adus copii,, a alungat zgripțuroaica de femeie și Hansel și Gretel au trăit fericiți cu tatăl lor până la adânci bătrânețe.

Și am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea.. și-așa și-așa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *