Blog

Vremurile când o „bacanală” (orgie sexuală în public) era normalitate

Se spune că cele mai mari orgii sexuale s-au întâmplat în Egiptul antic, mai precis în orașul de pe malul Nilului, Bubastis, unde anual (anii 3000 înainte de Hristos), în luna mai, se ținea un festival al sexului, la care participau sute de mii de oameni, pentru a consuma cantități astronomice de vin și a face sex în grup.
În ziarul Adevărul este dat un citat din Herodot, unde povesteşte despre festivalul de la Bubastis:

„Când egiptenii călătoreau la Bubastis, o făceau în felul următor. Bărbaţii şi femeile navigau pe Nil împreună, iar în fiecare barcă erau mai multe persoane de sexe diferite. O parte a femeilor scoteau sunete cu nişte zornăitori, în timp ce unii bărbaţi cântau la fluiere întreaga călătorie. Ceilalţi cântau şi băteau din palme. Când ajungeau într-un oraş, trăgeau la mal iar o parte a bărbaţilor strigau şi tachinau femeile, în timp ce unele femei îşi ridicau fustele. Şi unii şi alţii dansau şi se apucau de buclucuri. Când ajungeau însă la Bubastis, participau la un festival cu mari daruri şi sacrificii, şi se bea mult vin. Era obişnuit ca femeile şi bărbaţii, dar nu şi copiii să se adune acolo în număr mare, poate 700.000, aşa cum spun oamenii locului”

Un festival asemănător a avut loc și în Grecia antică, când adoratorii zeului Dionysus se adunau în timpul Echinocţiului de Primăvară, unde aveau loc tot felul de inițieri misterioase, ritualuri ciudate, sacrificii aduse zeului, etc. Cea mai importantă parte a timpului era dedicată destrăbălării fără limite – se consumau substanțe halucinogenice, vin și sex generalizat. Cât mai mult sex.

Romanii nu s-au lăsat mai prejos și au avut Bacchanalia, un festival dedicat lui Bachus. Se spune că la festival participau doar bărbaţii şi femeile care se abţinuseră de la sex cel puțin cu 10 zile înainte de sărbătoare. Și așa de mult le-a plăcut această sărbătoare romanilor, încât au hotărât să aibă loc cât mai multe într-un an. Se făcea sex oriunde, oricând și cu oricine. Aveau loc multe violuri și crime.
Aici se vorbește pentru prima dată de orgii homosexuale. Mulți împărați romani au participat la aceste sărbători, cum ar fi Caligula, Nero, etc.
Aceste orgii s-au întâmplat până anul 186 îHr, când Senatul roman a interzis această sărbătoare și a decretat pedeapsa cu moartea a adoratorilor lui Bachus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *